Posintra: Heittäytymällä huomisen menestyjäksi!

Voiko mittava tulevaisuustieto muuttua eläväksi draaman kautta? Pilotoimme kesäkuussa Posintra Oy:n ja muutosvalmentaja Tiina Heikan kanssa draamallista tulevaisuustyöpajaa. Lue Posintran Minnan kokemuksista lisää!

Kesäkuisena aamuna Posintran toimistolla Porvoon keskustassa oli odottavan innostunut tunnelma. Posintra kehittää Itä-Uudenmaan elinvoimaisuutta ja kilpailukykyä ja siinä työssään auttaa omia asiakkaitaan tunnistamaan ja ymmärtämään toimintaympäristön muutoksia. Eteenpäin katsominen on heille tuttua arkityötä. Luvassa oli kuitenkin nyt totutusta poikkeava tapa upota muutossuuntiin – draamallisuus.

Posintran yrityskehittäjä Minna Kajaste vastasi päivän järjestelyistä Posintralla.

Minna, minkälainen rooli muutoksen ymmärtämisellä on Posintralle?

Tehtäviimme kuuluu yritysten toimintaympäristön monipuolinen ymmärtäminen ja kehittäminen. Tätä työtä teemme erilaisten pilotinomaisten kehityshankkeiden avulla sekä auttamalla asiakkaitamme kehittämään liiketoimintaansa. Kohtaamme työssämme vuosittain satoja yrityksiä tai yrittäviksi aikovia ja toimimme sen lisäksi monenlaisissa aluekehittämisen verkostoissa. Luotaamme jatkuvasti suuntia ja signaaleja, joihin voimme tai joihin meidän pitäisi alueena tarttua. Meille on siksi todella tärkeää myös itse pysyä askeleen edellä ja ymmärtää mihin suuntaan maailma ja toimintaympäristö kehittyy.  

Mikä sai teidät innostumaan draamallisesta tulevaisuustyöpajasta?

Oli jännittävää lähteä kokeilemaan tämän tiedon omaksumista myös uudella tavalla. Tiesin myös, että taustalla on mittava tietomäärä. Jo arvojemme mukaankin roolimme on olla pioneereja. Haluamme kokeilla omia rajojamme, panna itsemme likoon ja heittäytyä uusiin tilanteisiin.

Miten työpaja sujui?

Työpaja oli todella antoisaa ja hyödyllistä yhdessä heittäytymistä. Alussa perehdyimme 2030 Futurizer -mallin avulla muutokseen ja jo se esitys oli selkein ja lähestyttävin mitä olen nähnyt. Tämän jälkeen syvennyimme muutokseen tarkemmin eri teemahuoneissa, joiden julisteissa ja kartoissa oli avattu muutosta aina tietystä näkökulmasta. Nämä kartat ja materiaalit saivat jälkeenpäinkin paljon kiitosta. Draamallisuus tuli sitten mukaan monipuolisina ja hauskoina tehtävinä. Emme olekaan vähään aikaan nauraneet yhtä paljon yhdessä!

Sopiiko tällainen heittäytyminen mielestäsi kaikille – jopa jäyhälle insinöörille?

Tokihan jokunen meilläkin etukäteen arveli, että mitä tästä tulee (naurua). Kaikki heittäytyivät kuitenkin mukaan ja olivat tyytyväisiä. Osaa jäi kutkuttamaan faktapuoli ja mm. mahdollisuus syventyä laajaan aineistoon vielä tarkemmin etu- ja jälkikäteen. Mutta se on vain hyvä ja syvemmälle on aina mahdollisuus jatkaa.  

Mitä työpajasta jäi käteen?

Luovuuden ja faktan yhdistäminen toimi minusta tosi hyvin ja toi myös jotain uutta. Se on myös jotain aidosti erilaista. Työpajan aikana syntyi lukuisia ideoita ja myös konkreettisia tehtäviä meille edistettäväksi. Lisäksi teimme oman 2030-kartan seinälle, jonka eteenpäin työstöön ryhdyimme heti.

Tämän kokemuksen pohjalta, mihin suosittelisitte vastaavaa työpajaa?

Hyvin monipuolinen käyttömahdollisuus varmasti. Sellaisenaan erilaiset tyky- ja kehityspäivät nyt ainakin, mutta myös esimerkiksi uuden tuotekehityksen aloittaminen, muutosprojektin suunnittelu ja aloittaminen. Mikä vaan missä pitää kiinnittää tekeminen muutokseen ja hakea tiimiin/yhteisöön samalla energisoivaa naurua ja yhdessä tekemistä. Myös kerroksellisuus on hyvä – tästä helppo lähteä syventämään tekemistä.

Valo Futuren kehittämä 2030 Futurizer on tietopohjainen ja pelillinen alusta tulevaisuudenkestävälle strategialle ja huomisen palveluille sekä rohkeille teoille. Se on laajassa käytössä konsultoivista hankkeista uusien innovaatioiden tukemiseen sekä valmentavaan koulutukseen. Tutustu lisää. 

Draamallisia tulevaisuustyöpajoja Valo Future toteuttaa yhdessä muutosvalmentaja Tiina Heikan kanssa.

Posintra Oy on Itä-Uudenmaan elinvoimaisuutta ja kilpailukykyä edistävä kehitysyhtiö.

Tutustu palveluihimme

3020 Futurizer - Kahdeksan ikkunaa tulevaisuuden menestykseen

Kiinnostavatko tulevaisuuden muutosvoimat ja niiden vaikutus omaan toimintaan? Ota lisää selvää Valon uudesta 2030 Futurizer -konseptista ja ota meihin yhteyttä!

Kehityspäivät & valmennukset

Haluatko energisoida ja innostaa tiimiäsi  – ja saada samalla myös tuloksia? Valo Futuren tietosisällöt, pelilliset menetelmät ja visuaaliset materiaalit mahdollistavat innostavat kehityspäivä- ja kickoff-ohjelmat. 

Lisää luettavaa

Testaa!

Futurizer logo

Valo Future tarjoaa inspiroivia palveluja ja työkaluja uuden ajan menestykseen. Autamme sinua suunnittelemaan huomisen menestyviä palveluita, hurmaamaan asiakaskokemuksella ja kirkastamaan tulevaisuudenkestävän strategian. Lue lisää

CREATIVITY IS INTELLIGENCE HAVING FUN - ALBERT EINSTEIN

VALO FUTURE OY    BULEVARDI 21, 00180 HELSINKI, FINLAND
lähetä meille viesti  | TIETOSUOJASELOSTE