Yrityksille merkittävää hyötyä tulevaisuusajattelusta

PhD Sanna Ketonen-Oksi avaa tulevaisuusajattelun merkitystä yritysten kilpailukyvylle. Mukana taustaa Sannan tutkimuksesta tulevaisuusajattelun kehittämisestä. 

Viimeaikaisten tutkimusten mukaan tulevaisuussuuntautuneet organisaatiot ovat huomattavasti muita kilpailukykyisempiä ja kannattavampia. Myös koronasta ovat selviytymässä parhaiten organisaatiot, joilla on paitsi kykyä nähdä hieman muita kauemmas niin myös kykyä ja rohkeutta muuttaa toimintaansa sen mukaisesti.

Mutta miten tällaista tulevaisuuskyvykkyyttä voidaan organisaatiotasolla kehittää? Millaisia muutoksia se edellyttää organisaation sisäisissä ajattelu- ja toimintamalleissa?

Ohessa Valossa tulevaisuusasiantuntijana toimivan Sanna Ketonen-Oksin tiivistelmä (in English) joulun alla julkaistusta tiedeartikkelista, jossa Sanna kuvaa kokemuksiaan yritysfuturistina ja tutkijana, tehtävänä organisaatiotasolla tapahtuvan tulevaisuusajattelun ja ennakoinnin kehittäminen sekä mallintaminen.

Sanna on vastuuhenkilönä mukana Valon pian julkistettavassa Kilpailukykyä Tulevaisuustaajuudesta -konseptissa.

Sanna Ketonen-Oksi, PhD
ketonenoksi.com
sanna.ketonen-oksi@valofuture.fi

Lataa pdf-tiivistelmä artikkelista: Organisational Futures Orientation (2)

Linkki artikkeliin: https://ieeexplore.ieee.org/document/9291410/

 

Tutustu

Kilpailukykyä tulevaisuustaajuudesta

 Työpaja tulevaisuusajattelusta

Innostava kokonaisuus (työpaja/online-alusta), joka haastaa organisaatioita tulevaisuusajatteluun sekä tunnistamaan keinoja toivotun tulevaisuuden rakentamiseksi. Harjoittelemme tulevaisuusajattelua mm. Sitrassa kehitetyn menetelmän avulla. 

Ketterä konsultointi

Jatka tulevaisuudenkestävyyden ja tulevaisuusajattelun kehittämistä kanssamme ketterillä konsultointipaketeilla.  

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.