Tutkimus: Yrityksille merkittävää hyötyä tulevaisuusajattelusta

Viimeaikaisten tutkimusten mukaan tulevaisuussuuntautuneet organisaatiot ovat huomattavasti muita kilpailukykyisempiä ja kannattavampia.

PhD Sanna Ketonen-Oksi avaa tulevaisuusajattelun merkitystä yritysten kilpailukyvylle. Mukana taustaa Sannan tutkimuksesta tulevaisuusajattelun kehittämisestä. 

Viimeaikaisten tutkimusten mukaan tulevaisuussuuntautuneet organisaatiot ovat huomattavasti muita kilpailukykyisempiä ja kannattavampia. Myös koronasta ovat selviytymässä parhaiten organisaatiot, joilla on paitsi kykyä nähdä hieman muita kauemmas niin myös kykyä ja rohkeutta muuttaa toimintaansa sen mukaisesti.

Mutta miten tällaista tulevaisuuskyvykkyyttä voidaan organisaatiotasolla kehittää? Millaisia muutoksia se edellyttää organisaation sisäisissä ajattelu- ja toimintamalleissa?

Ohessa Valossa tulevaisuusasiantuntijana toimivan Sanna Ketonen-Oksin tiivistelmä (in English) joulun alla julkaistusta tiedeartikkelista, jossa Sanna kuvaa kokemuksiaan yritysfuturistina ja tutkijana, tehtävänä organisaatiotasolla tapahtuvan tulevaisuusajattelun ja ennakoinnin kehittäminen sekä mallintaminen.

Sanna on vastuuhenkilönä mukana Valon pian julkistettavassa Kilpailukykyä Tulevaisuustaajuudesta -konseptissa.

Sanna Ketonen-Oksi, PhD
ketonenoksi.com
sanna.ketonen-oksi@valofuture.fi

Lataa pdf-tiivistelmä artikkelista: Organisational Futures Orientation (2)

Linkki artikkeliin: https://ieeexplore.ieee.org/document/9291410/

 

More to read

Try out our tests!

Futurizer logo

Valo Future offers inspiring services and tools for tomorrow's success. We help you design tomorrow's successful services, create a winning customer experience, and build a future-proof strategy.

CREATIVITY IS INTELLIGENCE HAVING FUN - ALBERT EINSTEIN

VALO FUTURE OY    BULEVARDI 21, 00180 HELSINKI, FINLAND
send us a message  | REGISTRY AND DATA PRIVACY NOTICE